Menedżer restauracji – czy to odpowiedzialne zajęcie i kto może nim zostać?

menedżer restauracjiMasz doświadczenie w gastronomii i obsłudze klienta? Interesują Cię kuchnie świata i najnowsze trendy kulinarne? Być może masz całkiem spore szanse na objęcie stanowiska kierownika restauracji. Tego typu oferty pracy w Mikołowie są kierowane do osób, które mają już staż w tym sektorze, a przy tym znają język angielski oraz zagadnienia kosztowe i pakiet Office. Menadżerem restauracji mogą zostać kandydaci, którzy są świetnie  zorganizowani, a przy tym otwarci na zmiany.

Zakres obowiązków

Kierownik restauracji odpowiada m.in. za realizację założeń budżetowych oraz za zarządzanie podległym zespołem. Oczywiście to od niego zależy w dużej mierze polityka firmy względem klienta i budowanie wizerunku, ale to nie wszystko. Menadżer ma sporo papierkowej roboty. Mowa o kontrolowaniu i optymalizacji kosztów, składaniu zamówień czy organizowaniu imprez okolicznościowych. Ponadto kierownik odpowiada za motywowanie i szkolenia podwładnych.

Dlaczego warto aplikować na oferty w gastronomii? Praca nie jest lekka, ale można się rozwijać poprzez udział w szkoleniach branżowych. Korzyści to także elastyczny grafik oraz bezpłatne posiłki pracownicze. Posada kierownika jest zarezerwowana dla osób z analitycznym umysłem, operatywnych i komunikatywnych.

About

Your email will not be published. Name and Email fields are required.